SHOUT HERE

03 April 2010

Bertemunya hati-hati ini untuk mematuhi perintah-MU dan bersatu memikul beban dakwah-MU

Bersama Ustaz Mohd Idris bin Yusuf (Presiden GAMIS)


Alhamdulillah, segala puji dan puja buat pemilik dan Pencipta Alam ini saya panjatkan kerana dengan Rahmat dan Kasih-Nya, Dia telah mempertemukan saya dengan seorang insan yang saya kagumi dan hormati. Insan itulah rakan seperjuangan dan juga seorang sahabat. Ustaz tersebut bernama Mohd Idris bin Yusuf yang juga merupakan Presiden GAMIS. Walaupun kami baru berkenalan, namun tautan ukhuwah itu semakin erat. Hati-hati kami terikat dengan ikatan Aqidah dan juga persaudaraan sesama Muslim. Bertemunya kami untuk bersama-sama memikul beban da'wah, bersatu dalam gerak kerja, berkongsi ilmu serta saling menasihati. Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat sejati saya, Ustaz Zakariah kerana telah bertungkus-lumus mengaturkan pertemuan kami. Sungguh, saya tidak pernah menyangka dapat bertemu dengan Ustaz Mohd Idris. Setelah Allah mengabulkan hasrat saya untuk menjejaki kaki di bumi Kedah Darul Aman, kini Allah telah mengabulkan lagi hasrat saya yang mahu bertemu dan bersemuka dengan Ustaz Idris. Saya bukan mahu meninggikan beliau, akan tetapi saya mengagumi beliau atas kepimpinan dan gerak kerja beliau dalam Islam.


Ajk dan peserta bergambar bersama...

Tidak lupa juga kepada rakan-rakan mahasiswa UiTM Kedah yang berjaya mengikui program Muslim Venture Camp 2010 anjuran Persatuan Ikatan Mahasiswa Dinamis (IMAN) pada 1-3 April. Semoga, anda semua mendapat 1001 kebaikan dalam program tersebut. Seperti mana yang saya sering katakan semasa program berlangsung, bahawa program ini di buat adalah untuk malahirkan semula seorang individu muslim yang Kefahamannya berunsurkan Islam, fikirannya bercorak Islam, kata-katanya bersifat Islam, dan tingkah-lakunya mencerminkan Islam. Itulah yang kita inginkan. Kita juga mahu melahirkan individu-individu yang mampu dan berani untuk memikul beban da'wah ini. Selain itu juga, dalam program tersebut, kita ingin bina satu kekuatan yang dapat mengentarkan musuh-musuh Allah. Ikatan itu tersimpul padu dan erat dan kekuatannya mampu menepis segala macam ancaman dan serangan dari musuh-musuh Allah. Itulah ia IKATAN UKHUWAH diantara kita.

Sahabat sekalian, saya menasihati diri
saya dan anda semua agar bersama-samalah kita memperbaiki hubungan kita dengan pencipta kita yakni Allah SWT. Dan sentiasalah kita memperbaiki diri kita serba dha'if ini. Semoga Allah merahmati kita semua dan mematikan kita dalam HUSNUL KHATIMAH. Saya juga berharap kepada rakan/adik/mahasiswa yang pernah terlibat dalam program sebegini agar tetap terus istiqamah. Jangan sesekali kalian bersikap lemah. Kita adalah ummat yang terbaik dan tinggi darjatnya. Namun, jangan sesekali kita menyangka bahawa kita akan terlepas dari dipertanggungjawapkan di akhirat kelak dalam soal da'wah. Pasti kita akan ditanya kembali mengenai apa yang kita telah lakukan untuk Islam.


Teruskan Istiqamah wahai adik2/ sahabat2 ku yang disayangi sekalain...Semoga kita bertemu syurga kelak.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow my page

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls